luni, 30 august 2010

Prima aniversare

Cand primul tau copil implineste un anisor, lumea din jurul lui se agita timp de mai multe zile. O petrecere zgomotoasa, un tort din care nu prea are voie sa guste de obicei, cu o flacaruie arzand deasupra lui, dar pe care nu nu trebuie s-o atinga. Puiul nu stie ce sa inteleaga, dar se bucura de bucuria familiei lui si a fiintei care ii este cel mai aproape.
Cred ca prima aniversare e mai degraba sarbatoarea mamei, cea care in acesta zi retraieste, secunda cu secunda, miracolul pe care l-a infaptuit cu un an in urma. De aceea azi vreau sa spun La Multi Ani! atat puiului cat si celei care a devenit mama cu un an in urma.La Multi Ani, Andrei si Diana!

Pentru aniversarea de astazi mama si-a dorit pentru baietel un costumas vesel, in culorile care-l prind bine pe printisor. Va amintiti firele astea?




Asa arata acum :




Bumbac 100%, mercerizat, Begonia, daca nu l-ati recunoscut deja. Din punct de vedere tehnic, e ceva foarte simplu, doar o alternanta de culori simpatice pe un model de tricot simplu, un rand pe fata, unul pe dos. Ca si detalii ce fac diferenta, tot ce inseamna final, de maneca, de gluga, talie sau fermoar se incheie cu margine dubla incheiata din croseta, o chestie pe care n-am mai facut-o pana acum, dar mi-a placut cum arata.



Culorile au fost alese impreuna cu mamica baietelului, dar Begonia ofera multe ale posibilitati. Pentru baietei mi-l imaginez la fel de dragut pe albastru cu gri sobolan si galben lamaie, combinatie in care atat albastrul cat si griul pot juca rolul principal, iar pentru fetite un roze-grena ciudat mi-a atras atentia , in aceeasi combinatie cu coada de sobolan si lamaita. Dar fiecare isi poate crea o combinatie potrivita cu firea si trasaturile copilului sau. Puteti avea un astfel de costumas in 7-10 zile de la lansarea comenzii, pentru numai 150 ron.

luni, 2 august 2010

Andrele fierbinti

Vama Veche. Caldura mare. Umezeala insuportabila. Doi copii si un sot pe care-l vad in concediu si in week-end. Va imaginati ca mi-am adus andrelele si cateva fire sa lucrez in vacanta? Ei bine, da, nu m-am putut abtine. Asta pentru ca am de lucru ceva nou si pana si eu sunt curioasa cum o sa iasa, iar amanarea cu doua saptamani a inceperii lucrului mi se pare imposibila.Deocamdata va arat firele si la vas sa va imaginati cum o sa arate un costumas de baietel cu hanorac si pantaloni pescaresti.


Si mai am si hanoracul din resturi al Catincai (un pic din plovarul portocaliu al mamei si din cel mov al Iulianei, un pic de bolero rosu, ceva din plovarele gemenilor marinari, din broscuta fermecata si din costumasul Summer), dar la cat de cald e acum nu cred ca ma pot apropia de el cat stau la mare. N-ar mai fi de lucru decat un pic la el si apoi va primi si un nume.Ceva sugestii?

Vacanta placuta tuturor!